Infinity Ward удвоява усилията при отстраняването на расистки прояви в Call of Duty

0
69

Infinity Ward обяви, че ще добави допълнителни средства, за да банва всеки, който използва расистките имена в своите Call of Duty игри, като Modern Warfare, например.

Студиото публикува съобщение в официалния си Twitter акаунт, в което става ясно, че нови мерки за противодействие ще гарантират, че всички расистки или изразяващи омраза имена ще бъдат баннати както от игрите, така и от сървърите. Макар и чистката да е вече в действие, Infinity Ward допълва, че ще има и допълнителни опции, които ще предотвратяват злоупотреби с имената в бъдеще. 

В това число влиза:

  •  “Добавяне на ресурси, които да наблюдават и идентифицират расистко съдържание.
  • Добавяне на филтри и по-големи ограничения в смяната на имена.
  • Подобрения в системата за докладване на нередности.
  • Повишаване на перманентните банове, за да бъдат намалени повторни зловредни опити.”

В изявлението си компанията набляга, че “няма място за расистко съдържание в нашата игра. Започнахме това начинание още в самото начало и е нужно да свършим по-добра работа. Всеки ден отстраняваме хиляди прояви на расизъм и омраза, които са изразени в имената на играчите. Въпреки това, знаем, че можем да направим повече в тази посока.”

Смъртта на Джордж Флойд, която доведе до масови протести в Щатите предизвика членовете на Call of Duty общността да призоват за повече внимание спрямо злоупотреби на расова основа в играта.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари