Internet Archive обяви новия си проект на име Handheld History Collection – амбициозен опит да се създаде каталог от портативни игри от ранните години на гейминга.

Ако име като Tiger Electronics например не ви говори много, то това е защото събраните заглавия са от 70-те до началото на 90-те години. Колекцията е впечатляваща и в много случаи добри съдържа сканирани версии на книжките с инструкции.

Повечето от тези игри са доста простички, някои се управляват само с един бутон, а други са с монохронмна графика. Те идват от времена, когато портативните системи представляваха миниатюрни LCD или VFD (Vacuum Fluorescent Display) екрани в огромни пластмасови кейсове. Самите игри се продават евтино на будки или в комплект с играчки. Целта е да се побере максимално количество „игра“ в малка пластмасова кутийка, захранвана с батерии.

Игри като Knock-Em Out Boxing, Nightmare Before Christmas, Dig Dug, Double Dragon, Gauntlet, Golden Axe и др. са само част от каталога.

Всички те могат да се играят в браузър, макар при отделни заглавия да се наблюдава някаква несъвместимост при зареждане или игра.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за