Kinect за Xbox One няма да може да се включва в компютъра

0
33

Малко по-рано днес Microsoft анонсираха специална предварителна програма насочена към разработчиците, които искат да правят продукти за Kinect за Windows. Съобщението ни накара да си зададем въпроса: не може ли просто новите собственици на Xbox One да използват Kinect с компютрите си, така както стотици хакери направиха с оригиналния сензорен контролер?

Изглежда обаче този път това няма да е възможно. Microsoft подчертаха, че новото поколение Kinect за Xbox One ще има специален конектор, който няма да може да се включи директно към компютъра. Връзка между двете устройства няма да може да бъде осигурена дори са адаптер, тъй като от компанията нямат намерение да произвеждат такива. Накратко, потребителите на Windows ще могат да ползват само Kinect за Windows, който се свързва със стандартна USB 3.0 връзка.

Двата вида сензори имат много общи неща: и двата позволяват възпроизвеждането на 1080р видео, имат инфрачервен режим и по-широк ъгъл на гледане от оригиналния Kinect. Въпреки това обаче сензорите си остават различни и, по-думите на Microsoft, не са направени така, че да са съвместими с други платформи.

Следващото поколение Kinect for Windows ще излезе на пазара през 2014 година. Засега обаче не е ясно на каква цена ще се продава. В рамките на гореспоменатата програма ранната версия на устройството в момента се продава за $399. Вероятно крайният продукт ще струва доста повече.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари