Kinect 2 ще е толкова точен, че ще може да чете по устните

0
17

Microsoft планира да пусне нова генерация на технологията за възприемане на жестове Kinect, която ще е толкова точна, че ще може да чете по устните на геймърите. Това твърдят неназовани източници, цитирани от Eurogamer.

Kinect 2 ще дойде интегриран със следващата версия на конзолната игрална система Xbox. Според слуховете, Kinect 2 ще разпознава много по-добре движенията на играчите и ще притежава отлична система за разпознаване на говора.

Източник, близък до разработката на Kinect 2, е споменал, че системата ще бъде толкова мощна, че без проблем ще разпознава устните на геймърите и това дали са ядосани. Ще има значение и в каква посока са обърнати лицата на играещите. Kinect 2 ще разпознава тембъра и силата на гласовете, както и лицевите характеристики. По този начин автоматично ще се определя текущото емоционално състояние. Информацията ще се използва за нуждите на конкретните игри.

Текущата версия на Kinect има проблеми с изпращането на информация до самата конзола Xbox 360 поради ограниченията в скоростта на използваната USB технология. Сензорите работят с 30 кадъра в секунда и резолюция от 320х240 точки. Ограничението се дължи на капацитета на USB контролера, който работи с максимална скорост от 35 мегабита в секунда, но е ограничен на 15 изкуствено, защото Xbox 360 има нужда от капацитет за едновременното използване на няколко USB устройства през един интерфейс.

Kinect 2 ще може да изпраща до конзолата по-големи обеми от информация и да поддържа по-висока резолюция.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари