King забраняват всички игри, чието име съдържа думата „candy“

0
40

Спорно е дали дадена компания има право да превръща обикновена дума от ежедневието в запазена марка. Факт е, обаче, че това се случва непрекъснато и поредният пример е намерението на гейм студиото King да забравят всички видео игри, чието име съдържа думата „candy“. Уточняваме, че King са автори на „най-тегленото приложение в iTunes за 2013 година“ Candy Crush Saga.

От гейм студиото са се амбицирали да отстранят от онлайн пространството всички гейм заглавия, които използват думата „candy“ („бонбон“) по „объркващи“ или „уронващ“ престижа им начин. Предупреждение за тези строги мерки е получил и Дани Хсу – създател на iOS играта All Candy Casino Slots – Jewel Craze Connect: Big Blast Mania Land.

Специалистите в този бранш, обаче, не са съвсем сигурни, че King имат това право. Действително, базираната в Лондон гейм компания е регистрирала търговската марка „candy“ в Европейския съюз, но същото не важи за САЩ. Изглежда, че американското патентно ведомство едва миналия февруари е публикувал молбата на King за регистриране на марката „candy“. Марката, обаче, все още не е регистрирана официално и в рамките на 30-дневен срок всеки има право официално да я обжалва.

Според експертът по видео игри Марк Метенитис, ще има поне „малка армия“ от хора, които ще се противопоставят на молбата на King и то остро, тъй като имало поне дузина игри с думата „candy“ в името си. От Ars Technica, пък, твърдят, че тези игри са около хиляда! В списъка са включени РС шутъра Bullet Candy, детската игра Tiny Toon Adventures: Dizzy’s Candy Quest и действително доста подобната на Candy Crush Saga „Candyz“.

Ще продължим да следим темата.
 
 
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари