Последно време изкуственият интелект демонстрира огромен скок в прогреса. Някои механизми превръщат компютрите в диджеи, художници, дори и световни лидери, от които да се притесняват хората. Други видове изкуствен интелект играят карти Yu-Gi-Oh!.

На тазгодишната среща на асоциацията на доставчици на компютърни забавления Konami анонсира последния си проект. Компанията подготвя машини, задвижвани от изкуствен интелект, които да могат да работят с обширната библиотека от Yu-Gi-Oh! карти. А те са повече от девет хиляди. Вероятно машините ще бъдат въведени в състезания срещу истински състезатели.

Konami сподели, че първоначалният прототип на системата е успял да разпознае едва около половината от картите след двадесетдневно трениране. Стана ясно, че този механизъм няма да свърши работа, затова бе използвана техниката наречена „полупрозрачно комбинирано обучение“. Информацията е модифицирана и разделена на два слоя върху една карта. Така изкуственият интелект успява да научи абсолютно всички Yu-Gi-Oh! карти в рамките на четири-пет дена със сто процента точност. Тоест, сега теоретично компютърът се е запознал докрай с всички правила на отделните чудовища, магии и трапове, и е въпрос на време Konami да изправи компютър с такава обширна библиотека от знания срещу обикновен играч.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари