fbpx
4.4 C
София

Konami с разяснение около липсата на Епизод 51 в MGS5

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


По страниците на много сайтове се обсъжда края на Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain и историята, чиито финал е неудовлетворителен за мнозина. Много се спекулира и около непубликуваната в играта част Kingdom of the Flies или по-позната, като Епизод 51 и това че краят е нарочно драстично изрязан, но явно това не е станало в някакъв таен заговор, а просто нито Konami, нито Коджима са имали намерение да продължават историята след Епизод 46.

В интервю за Webnewtype, Манабу Макиме и Хитори Ноджима, отговорни за романизиране на историята на MGS5, споделят повече подробности около всичко това.

„Самото съществуване на MGS5 представлява страхотен успех. Що се отнася до Епизод 51, аз мисля, че той се превърна в лесна мишена за геймъри, които не са съвсем наясно с чувствата си, предизвикани от края на играта. Това е като боксова круша, която ги кара да си изкарат стреса. Мисля си, че хората не искат да приемат, че MGS свърши. Лично аз смятам, че играта си е добре и без тази глава”, споделя Манабу.

Двамата обясняват, че ако епизодът е бил влязъл в играта, то тя е щяла да стане прекалено голяма, но по-важното е, че е щяла да наруши целостта на структурата на историята. Те не изключват обаче, Konami да пусне Kingdom of the Flies под формата на DLC.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини