Apple разкриха тази седмица победителите в своеобразната годишна класация за най-добрите приложения в App Store за отминаващата си година.

Безспорният лидер в категорията „iPhone игра на годината“ в 2021 App Store Awards се явява League of Legends: Wild Rift на Rot Games. Marvel: Future Revolution на Netease стана iPad игра на годината, Toca Life World – приложение за iPhone на годината. Мобилната версия на класиката на Cyan Myst се превърна в най-добра игра на 2021 за Mac, а Space Marshals 3 на Pixelbyte взе приза за най-сваляна игра за Apple TV.

Освен това, компанията споделиха списъка с най-сваляните игри в няколко категории: безплатни игри за iPhone, платени игри за iPhone, безплатни игри за iPad, безплатни игри за iPad и Apple Arcade игри. Трите безплатни игри с най-много инсталации се явяват Among Us, Roblox и Project Makeover на Magic Tavern, докато трите най-сваляни платени игри за iPhone са Minecraft, Football Manager 2021 Mobile и Monopoly.

Ситуацията при игрите за iPad е сходна. Първите две позиции при безплатните заглавия се заемат от Among Us и Roblox, заедно с Phone Case DIY на Crazy Labs. При платените игрови приложения Minecraft е безспорния лидер, следван от Monopoly и Bloons TD 6. Най-сваляната игра за Apple Arcade е Sonic Racing, следвана от Mini Motorways и Cut The Rope Remastered.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари