Lenovo е технологичен партньор на шампионата eSport MotoGP през 2019-та

0
80

eSport MotoGP шампионатът отново е в играта и готви поредната революция за трета поредна година. През 2019 г. той ще е още по-голям – на пистата и извън нея. Спиращи дъха награди, невероятни преживявания и дори шанс геймърите да станат професионалнисти – всичко това е възможно в тази непрекъснато набираща сили надпревара.

Lenovo и тази година е изключителен технологичен партньор на шампионата и ексклузивно предоставя геймърски компютри, монитори и аксесоари за турнирите на живо. Участниците ще имат възможността да играят на високопроизводителните геймърски устройства Lenovo Legion.

През първите два сезона на събитието общо 16 ТВ партньора излъчиха 215 часа от eSport MotoGP шампионата на пет континента. Дигиталните канали пък до момента са събрали 46 милиона гледания на видеа от надпреварата онлайн, достигайки 143 млн. потребители и ангажирайки над 5 млн. интернет фенове в YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Twitch и официалния сайт на the MotoGP eSport.

Тази година геймърите в Шампионата ще се състезават с чисто новата видеоигра MotoGP19, чиято световна премиера бе на 6-ти юни на платформите Sony PlayStation 4, Xbox One и Windows PC/STEAM

Голямата награда на Световния шампион през 2019 г. е един невероятнен автомобил BMW M140i, благодарение на партньорите на MotoGP™ eSport от BMW. Тази година класиралият се на второ място ще получи чисто нов суперспортен мотор Yamaha YZF-R3 с изцяло обновена визия, вдъхновена от MotoGP™. Третият на почетната стълбица ще се прибере вкъщи с великолепни награди от партньорите на MotoGP eSport от Lenovo.

Както обикновено, геймърите могат да се състезават на Sony PlayStation® 4, Xbox One и PC, но тази година надпреварата ще стартира с шест онлайн предизвикателства. Първите 72-ма геймъри в онлайн предизвикателствата минават към Pro Draft етапа. Най-добрите 12 отиват на Световните серии, където ще се борят за първото място като част от отбора на MotoGP™.

Първото онлайн предизвикателство ще се състои от 19 до 23 юни

Останалите пет от общо шестте предизвикателства за време продължават до края на юли. Предизвикателствата за време се провеждат на една писта с един MotoGP™ състезател и мотор. Двамата най-бързи геймъри на всяка платформа и във всеки регион (Европа – останалата част на света) се класират за Pro Draft (общо 72-ма).

Pro Draft етапът е от 1 до 18 август с участието на геймърите, преминали онлайн предизвикателствата. Това е последният етап от онлайн състезанието, в който 72-та участници се състезават по региони, за да се класират за едно от 12-те места в отбора на MotoGP™ eSport. Също като онлайн предизвикателствата, Pro Draft етапът е състезание за време – този път обаче победителите се решават на базата на представилите се най-добре в три обиколки. След като 12-те финалисти бъдат определени, те избират кой MotoGP™ отбор ще представляват в Глобалните серии в зависимост от резултатите – най-бързият избира първи.

След края на селекцията идва време за Глобалните серии и екшънът минава от онлайн в реална среда – геймърите се състезават лице в лице на компютри Lenovo Legion

12 състезатели, три събития, шест надпревари и само една корона – всичко или нищо. В първото събитие състезателите ще се отправят към Мизано за Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini, където ще се състоят първите две надпревари около Мугело и Арагон. Следващото място за провеждане на събитие от надпреварите предстои да бъде обявено, но финалът на сезона както винаги ще е на Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana, където ще се състои и финалът на MotoGP™  тази година. На зашеметяващите острови Филип и Херес състезателите ще премерят сили за короната. Нещо повече – точките на финала се удвояват.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за