Amanita Design, чешкото студио зад Botanicula, обяви в неочакван анонс, че Machinarium излиза и за Xbox One.

Анонсът е любопитен с това, че играта излезе преди цели 11 години. Machinarium представлява изключително симпатично point-and-click приключение със загадки. В него влизате в ролята на малкото роботче Йозеф, който трябва да преодолее трудностите (след като в началото успява да се самосглоби, изхвърлен на едно бунище) и да спаси своята приятелка Берта, отвлечена от бандата на Братството на черната шапка. Интелигентни и не чак толкова трудни загадки, Machinarium предлага чудесно забавление за цялото семейство, чрез което да прекарате весели мигове с вашите малки и големи близки. Изпробвано! Играта е достъпна за платформите на Nintendo Switch, PlayStation 3 и 4, PSVita, PC, macOS, iPhone и Android.

„Machinarium е нашата първа голяма, приключенска игра, в която играещите влизат в ролята на робот, който е пратен в изгнание на бунището. Играещите трябва да използват логика, да събират важни предмети и да решават различни загадки, за да върнат роботчето в град Машинариум, така че той да спаси кмета на града и да победи злосторниците от Братството на черната шапка“, гласи анонса на играта.

Amanita Design е студио от чешкия град Бърно, което е носител на множество престижни награди. Освен Machinarium и Botanicula, то е известно още с игрите си Samorost, Chuchel, Creaks, а за последно – с Pilgrims.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари