Тази седмица Disney обявиха завръщането на емблематично име от края на миналия век – Lucasfilm Games. Компанията ще обедини всички игрови проекти по филми на студиото под шапката на новосъздадената марка, която съвсем не е нова обаче, както припомнят PC Gamer. Основано в началото на 80-те години на миналия век, Lucasfilm Games се радва на сериозна популярност със заглавия, като Monkey Island, Maniac Mansion, Zak McKracken, Loom, Secret Weapons of the Luftwaffe, Sam and Max, The Dig, Full Throttle и др. По това време, лиценза за игри от вселената на „Междузвездни войни“ се държи от Atari и поради тази причина студиото не може да създава филми по поредицата. Заедно с този анонс дойде и този за една от първите игри, която се очаква да се появи под новия бранд.

Анонсът е изключително вълнуващ понеже става въпрос за игра от света на „Индиана Джоунс“, по която ще работят от MachineGames, създателите на култовите игри от поредицата Wolfenstein. Продуцент на играта ще е Тод Хауърд, един от най-важните хора в Bethesda.

В краткия анонс на новата игра от света на Индиана Джоунс се споменава, че това ще е оригинална история, която ще е самостоятелно приключение – т.е. няма да е свързана с някой от филмите, появили се досега.

„Нова игра от света на „Индиана Джоунс с оригинална история се разработва от нашето студио MachineGames. Изпълнителен продуцент ще ѝ бъде Том Хауърд съвместно с @Lucasfilm Games. Ще мине известно време преди да разкрием повече, но сме изключително развълнувани да споделим днес новината с вас!“, написаха от официалния профил на Bethesda в Twitter.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари