Когато в началото на миналата година стана ясно, че Metro Exodus, последната част от игрите по мотиви на Дмитрий Глуховски за приключенията на Артьом и другарите му в пост-апокалиптичния свят на московското метро, няма да се появи в Steam, една част от Мрежата завря и закипя. „Проблемът“ не беше само това, че играта излиза в Epic Games Store, а не в Steam, а това, че промяната беше оповестена в последната минута. Даже на самия Глуховски не му хареса този ход на издателите на играта – оказа се, че в случая 4A Games нямат участие в това решение.

Стигна се дотам, че недоволни геймъри призоваха за бойкот на магазина на Epic и новия Metro и нещата въобще не звучаха добре. Макар и населено основно от млади хора, гейминг пространството си остава една доста консервативна територия и мнозина реагират остро при всяка неочаквана промяна тук. Впоследствие се оказа, че целия шум е бил буря в чаша вода – все пак говорим за Metro! Кой фен на игрите би направил тази глупост, заради принципа, да саботира поредния шедьовър на украинското студио? Metro Exodus се превърна в комерсиален хит и спечели заслужени овации от страна на феновете на пост-апокалиптичните игри.

Освен това, ставаше дума за временен ексклузивитет на заглавието, т.е. онези по-консервативни геймъри трябваше просто да изчакат 12 месеца и да си набавят заглавието от платформата на Valve. Което ще се случи на 15.02. Това беше съобщено от официалния профил на играта в социалната мрежа Twitter.

„Пътуването отвъд в спечелилия критиката Metro Exodus ще се завърне в Steam Store на 15-ти февруари 2020, събота. Тези от вас, които чакаха, благодарим ви за страстта и търпението“.

Играта излиза с всички налични досега допълнения. Това означава, че и второто DLC за Exodus: Sam’s Story, което очакваме на 11-ти, ще дойде със самата игра в Steam.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари