Metro Exodus може да се изтегли предварително от поръчалите от Steam, но не и Epic Store

0
284

Феновете бяха достатъчно разочаровани от изненадата, че ако не са предварително закупили Metro Exodus от Steam, ще трябва да чакат една година заради Epic Store. Още една ирония на съдбата обаче ни носи нова пикантна подробност – ако действително сте поръчали Metro Exodus през Steam можете да изтеглите и инсталирате играта още преди издаването ѝ в петък. Metro Exodus могат да изтеглят предварително от поръчалите от Steam, но не и от Epic Games магазина. Останалите ще трябва допълнително да изчаква, за да могат да изтеглят заглавието в края на седмицата.

Предварителното изтегляне на игри вече е присъщо за персоналните компютри и дори за конзолите. Идеята е да започнете да играете непосредствено след като издателя декларира играта като пусната в продажба. Трикът е платформата, на която тя работи, да я изтегли и инсталира преди окончателното издаване. Deep Silver скромно вметна в своя Twitter акаунт, че функцията ще е достъпна за Steam играчите. След въпрос от любопитен фен обаче компанията допълни, че възможността за предварителното изтегляне на играта през Epic Store дори не е планирана от разработчиците.

Това значи, че ще трябва да изчакате, докато клиентът на Epic изтегля и отделно инсталира повече от 50GB съдържание на вашия компютър. Дано имате надеждна интернет връзка!

Новината ни кара да си зададем въпроса, на кого симпатизира Deep Silver, на Valve или Epic? Очевидно щом закъснелите на Steam трябва да чакат цяла година, а не ден-два, приоритетът е насочен към новия каталог. Пренебрегването обаче на една толкова проста, но полезна функция определено не се вмества в логиката на нещата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за