THQ Nordic изнесоха редовния си финансов доклад за първото тримесечие на годината, от който става ясно, че Metro Exodus е основен двигател за добрите резултати на издателя през въпросния период.
Нещо повече, хитовата игра на 4A Games е успяла за краткото време от излизането си да върне вложените в нея средства за разработка и маркетинг. Общо за тримесечния период, приключил в края на март, THQ Nordic Group са достигнали 1.63 милиарда шведски крони или €151 000 000 приход – увеличение с цели 158% в сравнение със същия период на изминалата година. Големите премиери на издателя за споменатия период са били именно Exodus, както и Satisfactory на Coffee Stain, като и PC версиите и на двете игри са се продавали ексклузивно в Epic Games Store. Играта на 4А се продава наистина добре – засега два пъти половина по-добре от Metro Last Light. Що се отнася до Satisfactory, THQ отбелязват, че дебюта на играта – който е най-големия в историята на Cofee Stain – е надвишила значително очакванията на компанията.

Най-силно представилата се компания от семейството на THQ Nordic са били Deep Silver, чиито приходи възлизат на €74 милиона за разглежданата първа четвърт на годината. И разбира се, „виновникът“ за този резултат се казва Metro Exodus. GamesIndustry цитират компанията, които споделят, че вече са подписали договор с 4А да издадат и техния следващ голям ААА проект.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за