Metro Exodus получи New Game Plus режим

0
359

Тази седмица 4A Games публликуваха първото голямо обновление за Metro Exodus. Ranger Update, както е неговото име е с размер от 6GB и носи със себе си редица промени, между които и така дълго чакания режим New Game Plus.

Какво съдържа режима? Едно от първите важни неща тук е, че вече ще може да избирате между четири пакета със снаряжение. Първият от тях – My Weapons – ще може да се избере почти от самото начало (скоро след като пускаме Ана в Москва), като то съдържа същите неща, с които Артьом разполага в края на историята. Останалите предмети ще ви очакват в работилницата в Аврора. Вторият пакет се нарича One Weapon, при който героят ви може да избере само едно оръжие за себе си. Третият – Crossbow – ще ви предостави достъпа до лък, но другите елементи ще трябва да си ги набавите отново. Четвъртият – Backpack limitation – ще ограничи инструментите в раницата ви, което ще ограничи максимално възможността ви за създаването на свои собствени предмети.

Заедно с това, 4A ще ви позволят да завишите значително трудността на играта, като направите мутантите още по-агресивни, а човешките ви врагове – по-добре въоръжени. Ще може да се възползвате от реален 24-часов денонощен цикъл (вместо двата часа, които трае деня в играта) и да увеличите вероятността за появата на различни атмосферни феномени (снеговалеж, бури, мъгла).

За хардор сталкерите има подготвен режима Iron Mode, при който запазвате прогреса си само между отделните глави в историята. Любопитна добавка и има за тези, които биха искали да научат повече за създаването на играта – на различни места по картата ще може да намерите специални записи с коментар от разработчиците за това.

Сред множеството други промени тук са добавянето на поддръжка за клавиатура и мишка за Xbox One, за PC – поддръжка на Steam Controller и DualShock, общо подобряване на поддръжката на RTX и DLSS и много други.

Пълният списък с промени може да разгледате тук (за PC) и тук (за конзоли).

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за