Ако вече не виждате възможността за предварителна поръчка на Metro Exodus в Steam, то има конкретна причина за това. Deep Silver Games обявиха в специално изявление от тази седмица, че играта ще се предлага в Epic Games Store. Това ще е временно обаче – за първите 12 месеца след излизането на Exodus. И това ви засяга пряко, тъй като издателят е решил да поднесе като подарък процентите разлика между Epic и Steam, които се взимат от магазините за това, че продават игрите, предава GamingBolt. Това намалява цената на играта от стандартните $60 на $50 (към момента подобно намаление не е налично). Що се отнася до физическите копия на играта, то те ще се продават с включени Steam ключове в кутиите им, предава PCGamer. Играта ще е достъпна в Steam от февруари следващата година.

Това не е първата голяма игра, която решава да пренебрегне Steam за сметка на друга платформа, и конкретно магазина на Epic. До този момент Valve не са реагирали гласно, но това се промени. От компанията излязоха със специално съобщение, в което наричат решението на Deep Silver „нечестно спрямо потребителите“.

„По-рано днес, продажбите на Metro Exodus бяха прекъснати, поради решение на издателя да направи играта ексклузивна за друг PC магазин“, пишат Valve. Както издателят, така и разработчикът ни увериха, че всички вече направени поръчки в Steam ще бъдат изпълнени чрез Steam и собствениците на играта ще могат да я достъпят чрез нашата платформа, както и всички обновления за нея“. „Смятаме, че решението за премахването на играта е нечестно спрямо потребителите на Steam, особено след този дълъг период на предварителна продажба, който беше проведен. Извиняваме се на потребителите на Steam, които очакваха играта да е достъпна за продажба от 15-ти февруари, но ние бяхме информирани за това решение съвсем наскоро и имахме съвсем ограничено време да съобщим на всички“, завършват Valve.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари