The Last of Us: Part 2 излезе през лятото на миналата година и както и самите Naughty Dog очакваха, раздели мненията на хората – точно, както би направила всяка голяма творба на изкуството. TLOU 2 провокира, предизвика разгорещени дискусии, но също така и обедини всички в становището, че става дума за технически шедьовър, достоен завършек на ерата на PS4. В началото на тази година стана също така ясно, че The Last of Us: Part 2 е изместила The Witcher 3 като играта, спечелила най-много отличия за игра на годината. Тази седмица стана ясно, че не кой да е, а самите Microsoft, големият конкурент на Sony на конзолната сцена, са признали нейното техническо съвършенство, определяйки я като „значително по-напред от всичко достъпно в момента за конзоли“, предава MP1ST. Информацията за това признание идва от документи, предоставени във връзка с делото между Epic Games и Apple, в което бяха въвлечени и Microsoft.

„Качеството на визията и вниманието към детайлите в The Last of Us Part II са абсолютно най-добрите във всяка една област, а цялостната презентация е значително пред всичко, което други екипи са създавали за конзоли и персонални компютри“, пишат от Microsoft във въпросния документ. „Ние често бяхме зашеметявани от качеството на визуалното съвършенство на играта, нещо, което за съжаление рядко се случва тези дни. Всичко това е даже още по-впечатляващо, когато се вземе предвид това, че играта включва два различни главни героя с различни групи съюзници, в различни локации, заедно с епизодите, които връщат героите години назад. Играта включва шокиращо разнообразие от среди, климатични условия и дневни цикли в различни райони, вариращи от Уайоминг до Калифорния“. Определено впечатляващо признание, което звучи като медийно ревю, а не на оценка на конкурентна компания, каквато се явява Microsoft за Sony в случая.

В друга новина, свързана с The Last of Us разбрахме наскоро, че Sony подготвя преработена версия на първата игра за PS5 – едно странно решение, като от информацията на Bloomberg, японската компания се е спряла на решението да създаде римейк на TLOU 1 за сметка на продължение на Days Gone.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари