E3 2021 е вече в историята. Ако има нещо, което разбрахме със сигурност от тазгодишното издание на Electronic Entertainment Expo е това, че Microsoft са наистина сериозни по отношение на гейм пространството. Презентацията им беше най-голямата и включваща най-много заглавия (което е логично при положение, че повечето големи издатели нямаха присъствие на Е3 2021). Игрите, които Xbox предстои да излезе в обозримото бъдеще са толкова много, че компанията организира и продължение на своето участие с Xbox Games Showcase Extended. А положителните новини, свързани с проектите на Microsoft продължават и през тази седмица, когато се разбра, че компанията засилва клуд гейминг усилията си с важно назначение.

Става дума за Ким Суифт, която за последно беше отговорна за дизайна в Google Stadia. Тя е ветеран в във видеоигровта индустрия, като през годините е ръководила разработката на Portal и Left 4 Dead за Valve Software.

„Задачата на Ким ще е да създаде екип, който е фокусиран над преживяванията в облака – нещо, което ще служи на мисията ни да поднесем Xbox игрите към три милиарда геймъри по целия свят, които да се свържат и играят игрите ни“, споделя пред Polygon ръководителят на издателския отдел към Xbox Game Studios Питър Уайз.

Според Джеф Гръб от VentureBeat, назначението на Суифт се прави с цел подпомагането на тайнствен проект, за който се спекулира от известно време. Става дума за сътрудничество между Хидео Коджима, японският гений зад Metal Gear и Death Stranding, и Microsoft. През пролетта на тази година, информации твърдяха, че Google са се отказали да подкрепят игра за клауд услугата си на Коджима. Този проект се предполага, че все още е жив, но е вече насочен към xCloud, клауд услугата на Microsoft, твърдят слуховете.

Самата компания има далеч по-сериозни цели в този сектор. Много медии пишат за амбицията на Microsoft да предложи видеоигри, изградени в и специално за облака, а не просто възможността да играете последния конзолен хит на телефона си. Става дума за видеоигри, които надхвърлят възможностите на съвременния хардуер и преминават границите във визуално отношение. Пример за това е Microsoft Flight Simulator на Asobo Studio. Играта разчита силно на облачната структура на Azure, облака на Microsoft и без негова помощ нямаше да е това, което представлява днес.

The Verge припомнят, че докато е в Google, една от задачите на Суифт е била да помогне с разработката и проучванията за техен собствен проект, който ще използва последните технологични въведения и машинно обучение. Суифт ще изпълнява ролята на старши директор в Xbox Cloud Gaming.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари