Xbox декларира амбиция да продължи с придобиването на гейм компании и студиа, като намеренията на Microsoft са да издават по една нова игра на всеки три месеца. Тази визия за бъдещето беше начертана от мениджъри в компанията на специално събитие, предхождащо започващия утре Е3 2021, предава GamesIndustry.biz.

„За да продължим да растем, ние се нуждаем от разрастване на потребителската ни база отвъд конзолите към нови демографии и географии, до които все още не сме достигнали, и да предложим стойностни продукти за нашата публика“, счита финансовия директор на Xbox Тим Стюарт.

Самата стратегия за „отвъд конзолата“ включва разбира се Xbox Game Pass и All Access, xCloud, както и крос-плей и крос-сейв стратегиите. Тези стъпки обаче, както подчертава Кристофър Дринг от медията, не са достатъчни за постигането на огромните амбиции на Microsoft в гейм пространството. Именно тук идва мястото на придобиванията на студиа и създаването на качествени софтуерни продукти.

„Искаме да стигнем етап, при който ще пускаме нова игра всяко тримесечие“, обяснява шефът на Xbox Game Studios Макс Буути. „Видеоигрите се нуждаят обикновено от пет или шест години, за да бъдат завършени и реалността е такава, че не всеки проект, който стартираме, успяваме да пуснем. Но включете всичко това и ще разберете етапа, до който сме стигнали днес с две дузини студиа, които разработват игри в различни жанрове. Наясно сме, че една растяща развлекателна услуга се нуждае от постоянен и вълнуващ, неспирен поток от ново съдържание, така че нашето портфолио ще продължи да расте с развитието на услугите ни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари