Microsoft и 343 Industries гонят хакери от Halo Online

0
10

Наскоро студиото 343 Industries, което пое марката Halo от Bungie, обяви пускането на Halo Online – мултиплейър игра, предназначена само за Русия по начина, по който Call of Duty Online се предлага ексклузивно в Китай.

Почти веднага обаче, студиото се сблъска с многобройни чуждестранни хакери и модъри, които се опитват да влязат нелегално в сървърите на Halo Online.

Проблемите започнали, когато кодът на Halo Online изтекъл в GitHub. Екипът зад изтеклата версия твърди, че е получил кода от потребител на 4chan с прякор Woovie. На базата на файла halo_setup-ru.exe, хакерите успяват да разработят начин, който позволява на клиента да зареди файловете без географско ограничение и съответно да се влезе в играта. Преди време част от тези хора са използвали подобен метод при Halo 2, така че имат опит.

Microsoft веднага реагира и поиска заличаването на кода от GitHub, но според хакерите, те винаги имат поне едно допълнително работещо копие и данните между версиите на кода се синхронизират, така че винаги да са еднакви. Хакерите обясняват желанието си да проникнат в Halo Online с две причини – страстта им към поредицата, която ги кара да търсят начин да участват в играта въпреки ограниченията, както и притеснението, че free-to-play модела на Halo Online може да разруши играта.

„Все още не сме сигурни, че абсолютно всичко в Halo Online може да се купи с пари, но засега изглежда, че free-to-play може да се превърне в pay-to-win, а това не трябва да става. Освен това искаме да играем тази игра, която по начина, по който е създадена, е ограничена само до руския пазар“, казват хакерите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за