По време на започналото вече голямо изложение Е3 корпорацията Microsoft съобщи, че е закупила няколко големи геймърски студия. По този начин софтуерният гигант възнамерява значително да увеличи своите игри за конзолния пазар.

Ръководителят на направлението Xbox Фил Спенсър заяви, че Microsoft вече е закупил Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs и Compulsion Games. Корпорацията възнамерява с тяхна помощ съществено да увеличи разработването на игри.

Студиото Playground Games, създадено през 2010 година е автор на популярната серия Forza и отдавна е партньор на Xbox. Едновременно с обявяването на поглъщането на студиото, Microsoft анонсира новата игра от серията Forza. Това е Forza Horizon 4.

Ninja Theory е известна с проектите си Hellblade, Undead Labs и серията State of Decay. От своя страна, Compulsion Games работи върху новия проект We Happy Few, който трябва да излезе тази година.

Всички закупени студия стават част от бранда Microsoft Studios и участват в новото структурно направление The Initiative, оглавено от бившия ръководител на Crystal Dynamics Дарел Галахър. В рамките на Microsoft Studios вече са обособени отделни студия. Например студиото, разработващо Halo и екипът на Minecraft, закупена през 2014 година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за