Microsoft можели да спасят Lionhead, но не го направили, заради Fable

2
0


Материал, поместен на страниците на Kotaku говори за бруталната бизнес култура на Microsoft. Според него става ясно, че компанията е можела да спаси, както Lionhead, така и новия Fable. Това е можело да стане, ако оферти за десетки милиони долари за продажбата на студиото и на правата над Fable са били приети, но Microsoft не приели да се разделят с правата на играта. „Брутална” – към служителите на студиото, които е можело да запазят работата си, продължавайки със завършването на играта, и брутална – спрямо геймърите. Сървърите на играта отдавна бяха изключени, проектът официално закрит. Точка.

Kotaku се обляга на докладите на множество източници, според които малко преди студиото да изчезне, няколко потенциални купувача са изразили интерес към закупуването на Lionhead, като отправените оферти са стигали до „няколко стотици милиона”. Разбира се, тези купувачи са искали и правата на почти готовата Fable, но 90% от офертите са оттеглени именно заради нежеланието на Microsoft да се раздели с правата над играта. Така, ако вече придобилият студиото е решил да издаде Fable Legends или друг Fable е трябвало да плаща лицензионни права за игра на компания, която е нейна собственост.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Microsoft можели да спасят Lionhead, но не го направили, заради Fable"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Светльо
Светльо

Тия големи и алчни компании затриха такива култови поредици като Age of Empires, Warhammer 40K, Red Alert, Tiberium Wars, а същевременно бълват абсолютно идиотски заглавия за бавноразвиващи се.

Azhen
Azhen

Пазара диктува правилата , за тях малоумниците и бавноразвиващите се са основната клиентела.