По-малко от 24 часа след като обявиха, че вдигат абонамента на Xbox Live Gold, Microsoft заявиха, че това няма да се случи, предава GamesIndustry.biz.

По-рано тази седмица, компанията обяви, че цената на услугата ще се повиши с долар за едномесечен абонамент и с пет долара за тримесечен. Това означаваше, че с новите цени, едномесечния абонамент ще стане $10.99, тримесечния – $29.99, а шестмесечния – $59.99. По този начин, компанията щеше да започне да таксува своите потребители на услугата за половингодишен абонамент на сегашната цена за едногодишен абонамент. Според анализатори, ходът на компанията е лесно обясним – Microsoft иска да привлече повече потребители за Xbox Game Pass Ultimate, новата услуга, която съчетава предимствата на Game Pass с Gold. Анонсът беше посрещнат на нож от потребителите, които разкритикуваха остро плана на Microsoft, който идва в трудните времена на финансова стагнация, причинена от мерките на правителствата по целия свят за справяне с коронавирусната криза.

Компанията реагира своевременно и оттегли намерението си, скоро след анонса за повишението. Нещо повече: компанията обяви, че безплатните игри в Xbox вече няма да изискват наличието на Gold акаунт.

Днес, ние объркахме нещата и вие сте в правото си да ни го кажете. Свързването и играта с приятели е жизнена част от гейминга и ние не успяхме да отговорим на очакванията на играещите, които разчитат на това всеки ден. В резултат на това, ние решихме да не променяме цената на Xbox Live Gold“, пишат от Microsoft в официално обръщение. „Ние превръщаме този момент във възможност, за да съчетаем Xbox Live с нашата визия за играча, който стои в центъра на тяхното преживяване. За безплатните игри, вие вече няма да имате нужда от членство в Xbox Live Gold, за да играете тези игри в Xbox. Работим усърдно, за да реализираме тази промяна още в следващите месеци“.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари