Microsoft обясни защо Xbox One X няма VR функционалност

0
81

Xbox One X ще е най-мощния конзолен хардуер, появявал се някога. Microsoft обещава да достави несравнимо качество и мощ, което да бъде впрегнато за целите на забавлението вкъщи – видеоигри, филми, развлечения. Макар и Microsoft нееднократно вече да заявиха, че конзолата не идва в отговор на PlayStation 4 Pro, хората няма как да спрат да правят съпоставки между двете конзоли. True 4K и наличието на Ultra HD Blu-ray плейър в One X не е единствената разлика между двете платформи. Sony създаде шлема за виртуална реалност PSVR за своята конзола, а Microsoft не добави подобна функционалност за конзолата си. Каква е причината? Отговаря отново старши директорът в отдел „Продуктово управление и планиране“ Алберт Пенело, този път в интервю за WIRED.

„Научихме от опита си с Kinect и Wii, че просто пренасянето на една игра за виртуална реалност не е печеливша стратегия. Това, което прави технологията успешна са онези VR-специфични продукти, които се появяват на пазара. Просто не желаехме да отвличаме от работата им разработчиците“, споделя Пенело. Той обяснява, че компанията е искала да се концентрира над типични заглавия в надпреварата си с PlayStation 4, а не да се пробва в нишова технология, каквото е полето на виртуалната реалност все още. „Дали виртуалната реалност представлява жизнен продукт? За определена част от общата публика, да“, заявява той, допълвайки, че все още предстоят експерименти с виртуалната реалност.

Отговорът на Пенело звучи логично. Макар и виртуалната реалност да е технологията, за която всички днес говорят, все още става въпрос за една твърде недоразвита почва, на която присъстват експериментите, а Xbox One X е платформа, в която Microsoft влагат много надежда и обещават да е дълготраен продукт, предлагащ надеждно и върхово представяне, а не площадка за експерименти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари