Microsoft официално анонсира XBox Scarlett

0
429

По време на своята презентация на събитието Е3 в Лос Анджелис Microsoft съобщи първите подробности за конзолата XBox от следващо поколение. Както и през 2016 година при излизането на Project Scorpio, софтуерният гигант не бърза да разкрива всички аспекти на своята нова конзола.

Известно е, че новата конзола се нарича XBox Scarlett и се базира на специализиран процесор на AMD с архитектура Zen 2. Графичното ядро с архитектура Radeon Navi (RDNA) също е специално проектирано за новата конзола. Microsoft заяви, че новият хардуер е четири пъти по-мощен от този в XBox One X, която се счита за най-мощната конзола в света. Освен новите компоненти на AMD, Microsoft използва новата GDDR6 оперативна памет, както и бързи флаш дискове за моментално зареждане на игрите. Софтуерният гигант специално подчертава, че в новата XBox се използват SSD от ново поколение, които могат да работят като виртуална RAM.

Съчетаването на най-новите компоненти трябва да осигури поддръжката на до 8К резолюция, както и 120 кадъра в секунда при по-ниските резолюции. Освен това, Microsoft заяви, че се поддържа технологията на трасиране на лъчите, а това означава, че RDNA ще бъде първото поколение графика на AMD с поддръжка на рейтрейсинг.

XBox Scarlett се очаква да излезе за празничния сезон в края на годината. Очакванията са първата игра за нея да бъде Halo Infinite, за която Microsoft показа трейлър.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари