Microsoft потвърдиха, че Halo 5 ще излезе чак догодина

0
8

Още в средата на февруари се разнесе слух, че тази година Microsoft няма да анонсират петата серия на популярната гейм поредица Halo. Новината бе разкрита от Стив Даунз – човекът, който досега озвучаваше героя Master Chief в Halo – но компанията не пожела да коментира въпроса. Е, днес Microsoft официално потвърдиха, че Halo 5 ще излезе чак догодина.

Компанията съобщи това по време на среща посветена на участието им в гейм експото Е3, което започва в началото на юни. Коментарът на Microsoft и представителите на студиото 343 Studios (създателите на следващата игра) бе, че за да бъде играта, която всички чакаме, Halo 5 е трябвало да бъде разработвана в продължение на поне три години.

Действително, приблизително толкова време отне на компанията да подготви и по-старите серии, макар че този път има допълнителна трудност: адаптирането на играта към ново поколение геймърски хардуер (а именно Xbox One). Това предизвикателство бе посочено и от Бони Рос – главния мениджър на 343.

Рос, също така, разкри малки и не особено съществени подробности за сюжета на петата игра като, например, че в нея Master Chief „ще  постави под въпрос миналото си, целта си, това за което се бори и причината, поради която се бори.“ Рос уточни, че сюжетът на Halo 5 (с подзаглавие „Guardians“) ще бъде тясно фокусиран върху „пътуването на Chief, върху миналото и върху бъдещето му“.

Директорът по развитието на франчайза в 343 Франк О’Конър, пък, напомни на присъстващите на срещата, че както всяка друга серия на Halo въвеждаше нови функции в жанра шутър от първо лице, така и новата игра ще демонстрира нови невиждани досега елементи. О’Конър спомена, че екипът му е започнал от нулата, развивайки технологията зад новата игра.

„Halo 5 ще бъде нов енджин базиран на нова архитектура, която ще се отрази благоприятно на всичко – от звука до рендването на графиката,“ обеща той.
Повече подробности за играта Microsoft и 343 Studios обещаха в края на тази година или началото на другата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за