Microsoft представи новото игрално студио Lift London

0
17

Британският клон на Microsoft съобщи официално, че вече е създадено и функционира новото игрално студио Lift London. То е дъщерна част от редмъндската компания и е специализирано в създаването на игри за таблети, мобилни телефони и телевизори, съобщи Eurogamer.

Новата инициатива се ръководи от Лий Шунеман – бивш служител на студиото Rare. Microsoft представи проекта си като „студио от XXI век”, което ще бъде фокусирано само към отдалечените услуги.

Шефът на новото студио е заявил, че основна негова задача ще бъде превръщането на забавленията в услуга, която ще бъде достъпна навсякъде, по всяко време и от всевъзможни мобилни устройства. Разбира се, има уловка. Тези устройства трябва да са базирани на операционни системи, поддържани от Microsoft.

Lift London вече има договор с голям екип. В него има някои известни имена от света на игрите като Саймън Картър, съосновател на Big Blue Box – студиото, което създаде оригиналния Fable.

Новото студио ще работи в партньорство с някои независими разработчици на игри. Вече е сключен договор с Dlala Studios, които са стартирали работа по проект на Lift London.

Поредната геймърска инициатива на Microsoft има за цел да разшири обхвата на компанията в сферата на игрите. Софтуерният гигант иска да бъде навсякъде, за да предложи пакет от продукти и услуги, адекватни на съвременната действителност.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари