Microsoft премахва изискването за непрестанна връзка с Kinect в Xbox One

0
36


Геймърите в цял свят имат повод за радост. Microsoft официално обяви, че новата им конзола Xbox One няма да се нуждае от непрестанна връзка с Kinect, за да функционира напълно. Първоначално се смяташе, че конзолата ще се изключва автоматично ако не е била свързана с интернет в последните 24 часа, но изглежда това в крайна сметка няма да е така.

„Дори Kinect да не е включен, конзолата ще продължи да функционира. Това обаче ограничава вариантите ви за употреба на сензора” сподели Марк Уитън от Microsoft.

Когато през май компанията обяви появата на Xbox One, от технологичния гигант се погрижиха на всички да им стане пределно ясно, че ще трябва да са свързани постоянно с интернет за правилното функциониране на конзолата. Тогава Уитън и компания заявиха, че Kinect изисква постоянна връзка с конзолата, а това от своя страна означаваше непрестанна интернет връзка.

От Microsoft обаче изглежда са решили да преразгледат политиката си в това отношение и геймърите вече ще могат да се наслаждават на конзолата и в изцяло офлайн вариант.

„Имате възможността изцяло да изключите сензора. По този начин той няма и да събира вашата информация” сподели Уитън във връзка с опасенията на потребителите, че NSA ще следи дейността им чрез конзолата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари