Microsoft извади от обръщение скандална реклама на шутъра PlayerUnknown’s Battlegrounds, след като потребител се оплака, че компанията нагло е копирала негова фенска илюстрация.

Reddit потребител с прякора macsterr се натъкна на неприятна изненада, когато видя новата реклама на Microsoft, посветена на онлайн сензацията. Изненадващо, тя съдържа нездрави прилики с концептуална илюстрация, която човекът е създал и постнал онлайн цели два месеца по-рано.

Изображението на фена показва PUBG персонаж, нагазил във висока трева, която сякаш е покълнала върху Xbox One S. На фон има ясно небе с облаци.

Изображението на Microsoft показва PUBG персонаж, нагазил във висока трева, която сякаш е покълнала върху Xbox One S. На фон има ясно небе с облаци.

Открийте разликите.

Оригиналното изображение е видяно над 64 000 пъти, така че е доста вероятно някой от Microsoft да се е натъкнал на него, но потребителят не е указан по никакъв начин като негов създател.

PUBG излезе за Xbox One на 12 декември и веднага предизвика критика заради слабата си техническа оптимизация. Това наложи пускането на 4.7GB пач само след седмица.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари