През последните няколко месеца стотици потребители се оплакаха от падането на кадровите честоти и краткотрайните забавяния в игрите, работещи в средата на операционната система Windows 10 Creators Update. Повторното чисто инсталиране на драйверите, включването и изключването на игровия DVR режим не оказва влияние и не решава проблема.

Днес Microsoft призна, че този проблем наистина съществува и заяви, че започва активна работа върху неговото оправяне. Във форумите на Nvidia се появиха голям брой съобщения на геймъри, които се оплакват от най-неочаквани забавяния в работата на игрите Overwatch, Rocket League и Battlefield 1, дори и на най-мощни и високопроизводителни компютри, при които не би трябвало да има подобен проблем. Играчите споделят, че всичко е било нормално преди инсталирането на Creators Update този април, когато се появи и въпросният геймърски режим с повишена производителност.

Специалист на Microsoft написа във Feedback Hub, че вече са открити няколко потенциални причини за за намаляването честотата на кадрите във видеоигрите, една от които е вече оправена в предварителната компилация 16273 и по-новите от нея. Анализират се и другите причини за възникването на този неприятен ефект.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари