Microsoft пусна 4 експериментални игри, управлявани с движение на очите

0
132

Microsoft желае да обучи своите потребители и в тази връзка пусна четири „нестандартни“ игри в своя Microsoft Store. Обединени под името Eyes First, те са експериментални и в тях се навигира единствено с движение на очите. Компанията изпробва своите усъвършенствани API, които следят очите на потребителя. За да се включите и вие, ви е необходимо устройство за следене на погледа на очите, както и Windows 10 персонален компютър с ъпдейт от април 2018 (обновен до версия 1803). Описанието гласи:

„Играейки тези игри, вие лесно се запознавате със зрително управление, научавате уменията, нужна да ползвате други такива технологии, или просто се забавлявате.“

Игрите не се отличават с оригинален геймплей – като замисъл сме ги виждали и преди. Първата игра, Eyes First – Tile Slide ви кара да местите плочки по дъска, подреждайки ги по номерация. Играта Match Two пък ви представя карти, които трябва да обръщате и комплектовате по двойки. Double Up е идентична на мобилната игра 2048, само че вместо пръсти, вие събирате суми с очи. Последното заглавие Eyes First: Maze изисква да избягате успешно от лабиринт. Всяка от игрите е демонстрирана в мрежата YouTube. Microsoft провежда проучванията във връзка с обширното навлизане на технологията в бита на хората. С разработването на HoloLens, които също притежават камери, следящи очите, данните от тези игри ще се използват като упътване как да се развива хардуерът и софтуерът в бъдеще.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за