Microsoft разкри мобилно AR забавление от света на Minecraft

0
216

Тази седмица Microsoft разкри появата на Minecraft Earth – мобилна игра с добавена реалност за устройства с iOS и Android, поддържащи AR приложения.

Minecraft се появи през 2011 от ръцете на Маркус Персон и компанията му Mojang, за да се превърне бързо в игра с култов статус. Преди пет години шведското студио беше придобито от Microsoft за сумата от два милиарда долара. По това време Minecraft можеше да се похвали с 55 000 000 играещи – потребителска база, която днес надвишава 176 милиона.

Подобно и на PC и конзолната версия на играта, в Minecraft Earth играещите събират и подреждат блокчета, но вместо на монитора си и компютърно генерирания свят на играта, те ще могат да го правят в реалния живот, разхождайки се по улици и градини, използвайки своя смартфон или таблет.

Играещите ще могат да използват всяка реална среда, която виждат през екрана на мобилното си устройство, за да я допълват с предварително готови на тяхно разположение елементи. А освен стандартния AR режим, Minecraft Earth ще позволява и мултиплейър, за да се забавлявате и с вашите приятели в реално време. Ще може да играете с ваш приятел свободно след изпращане на покана за това – задължително условие, с което ще знаете, че влезлия във вашия AR свят няма да разруши творенията ви.

Играта в момента се намира в етап на закрита бета и може да кандидатствате за участие в нея тук. Достъпът все още е твърде ограничен, като пълната версия на Minecraft Earth се очаква да излезе по-късно това лято за всички.За регистрацията ще ви трябва валиден акаунт в Microsoft, устройство с Android 7 или по-нова версия или iOS 10.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за