В опит да предразположат британската Агенция за конкуренцията и пазарите Microsoft заявили, че са уверени в способността им да пренесат Call of Duty за платформата на Nintendo Switch, предава Eurogamer.

Американската компания се опитва да омилостиви регулаторите по всякакъв начин, като за последно сключи партньорски споразумения с Nintendo и Nvidia за GeForce Now. Конкретно сделката с Nintendo е с продължителност от десет години и цели да убеди регулаторите, че не възнамерява да слага прът в колелата на честната конкуренция. От документи, засягащи предварителните заключения на британската агенция обаче става ясно, че те не са убедени, че Microsoft са способни на порт за платформата на Switch. Причина за това е значително по-ниските технически възможности на хибридната конзола спрямо PlayStation и Xbox.

The game engine that powers Warzone is mature and has been optimised to run on a wide range of hardware devices (ranging from the Xbox One console released in 2015 up to the Xbox Series X). Warzone supports PC hardware with GPU cards that were released as far back as 2015 (i.e., prior to the release of Nintendo Switch in 2017).“

„Гейм енджинът зад Warzone е модерен и оптимизиран да върви на широк набор от устройства (от Xbox One, появила се през 2015 до Xbox Series X). Warzone поддържа също така графични процесори, излезли още през 2015“, посочват Microsoft в писмо в отговор на изразените притеснения от британския регулатор. Те допълват, че Nintendo Switch излиза през 2017. Според тях, както Activision, така и Microsoft са способни да оптимизират заглавия, като Warzone и Modern Warfare 2 за Switch. Като пример за други модерни видеоигри, които вече са били оптимизирани за платформата на Nintendo те посочват Apex Legends, Doom Eternal, Fortnite и Crysis 3.

Очаква се британският регулатор да се произнесе официално по сливането между Microsoft и Activision Blizzard на 26.04.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари