Microsoft са прекратили производството на всички модели Xbox One в края на миналата година. Новината идва от страницата на The Verge и е потвърдена от Синди Уолкър, старши директор на продуктовия маркетинг на Xbox. „С цел фокусиране над производството на Xbox Series X / S, ние спряхме продукцията на Xbox One конзоли към края на 2020“, заявява Уолкър.

Новината идва на фона на скорошно съобщение от страна на Sony, че са решили да продължат с производството на PlayStation 4 до края на тази година, отказвайки се от плановете си да спрат производството на конзолите от предишното поколение още в края на миналата година. За разлика от Microsoft, Sony на няколко пъти вече декларираха, че няма да изоставят огромната потребителска база на PS4, независимо от появата на PS5. Ходът изглежда логичен вземайки предвид не само наличието на настоящите над 100 милиона собственици на конзолата и изключително успешната 2021 за ексклузиви за платформата, но и неспиращия недостиг на компоненти за индустрията и проблеми в логистиката. По този начин, компанията се надява да удовлетвори до известна степен ангажимента към своите партньори, а заедно с това да увеличи потребителската база на един изключително успешен продукт, какъвто се явява PlayStation 4.

Що се отнася до Microsoft, те са прекратили производството на Xbox One X още през юли 2020, като до края на годината е спряло производството на Xbox One S. За разлика от новите конзоли на Sony, то Xbox Series X|S са налични на много пазари, а купуването им върви много добре. Наскоро Фил Спенсър, шефът на Xbox звеното се похвали, че новите конзоли вече са се продали повече от който и да е бил предишен модел на Xbox.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари