Microsoft увеличават цената Xbox LIVE

1
42

Истински хаос настъпи вчера, когато Microsoft обявиха увеличаването на тарифата на годишния абонамент на Xbox LIVE от $49.95 на $59.95 в САЩ. Месечната такса се увеличава от $7.99 на $9.99. Във Великобритания месечната такса става от £4.99 на £5.99, но няма информация за промяна на годишния абонамент. Все още няма данни и за увеличаване на тарифите в останалите части на Европа, но такива са възможни.

Големият удар срещу феновете на Xbox 360 обаче е фактът, че Microsoft спряха всички абонаментни услуги, докато цената не се увеличи от 01.10.2010г. Това означава, че в момента, в който абонаментните карти, продаващи се по магазините, спрат, няма да има никакъв начин нормалният потребител да обнови Xbox LIVE акаунта си, докато не дойде време за новите цени. Microsoft правят това, за да направи невъзможно предварителното закупуване на все още по-евтините абонаментни карти.

Ето и официалното изказване на компанията по случай увеличаването на цените: „Откакто пуснахме Xbox LIVE през 2002г., не сме спирали да добавяме съдържание и развлечения на потребителите си и в същото време никога не сме увеличавали цената. Според нас увеличението няма да повлияе много и ние ще продължим да доставяме най-доброто съдържание в индустрията“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари