fbpx
-3.2 C
София

Microsoft ще представи бюджетна конзола Xbox Series S

Най-четени

Всички очакваме конзолата Xbox Series X на Microsoft от следващо поколение да тръгне по рафтовете на магазините за електроника по-късно тази година. Но през последните месеци слуховете се въртят около една друга, не толкова мощна и по-евтина версия на следващото поколение гейминг конзоли на Microsoft. Твърди се, че компанията разработва по-бюджетна конзола, която носи кодовото име Xbox Lockhart.

Сега обаче изтече опаковката на контролер на Xbox от следващо поколение, открит в продажба от потребители на Reddit, на която е изписано, че е съвместима и с Xbox Series S – модел, за който чуваме за първи път. Опаковката отбелязва, че контролерът е съвместим с Xbox Series X, Series S, Xbox One, PC, Android и Ios устройства.

Потребителят на Reddit с никнейм Zakk_exe твърди, че е купил контролера от OfferUp за 35 щатски долара и че е дошъл заедно с код за абонаментната услуга на Game Pass Ultimate на Microsoft.

Ако течът се окаже достоверен, това ще бъде втори модел Xbox конзола, която очакваме Microsoft да представи до края на тази година. Съществуването на втори Xbox от следващо поколение, който ще стартира заедно с по-мощния Xbox Series X, стана известно благодарение на изтекли бележки на разработчиците още през месец юни, но досега не бяхме чували как ще се нарича самия модел.

Може да не се наложи да чакаме дълго, за да стане официална информацията за Xbox Series S. Според съобщенията, Microsoft ще представи конзолата в края на август. Също така чухме коментари, направени от Фил Спенсър, вицепрезидент на гейминг отдела на Microsoft, че компанията ще разкрие повече подробности за Series X през август.

По-достъпни варианти

Нито Microsoft, нито Sony са обявили очакваните цени, на които ще се продават техните игрални конзоли от следващо поколение. Подобно на софтуерния гигант Microsoft, очакваме и Sony да има две хардуерни вариации на конзолата Play Station 5. Ще има стандартна конзола и по-евтина версия, която по същество ще представлява само конзола без дисково устройство, липсата на което намалява продажната цена.

Засега информацията за Xbox Series S остава непотвърдена и все още в твърде ранен етап, за да правим заключения и да приемем съществуването на такъв модел гейминг конзола. Съдейки обаче по вида на изтеклите изображения от опаковката на джойстика, слухът изглежда надежден и ако не друго, то поне имаме още едно доказателство в потвърждение на хипотезата, че ще има втори, по-достъпен Xbox.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Коментатор
Коментатор
1 година

Всички очакваме конзолата Xbox Series X на Microsoft от следващо поколение да тръгне по рафтовете на магазините за електроника

Бах тая конзола дето ще тръгне по рафтовете на магазините. Явно от MS този път са се постарали.

Нови ревюта

Подобни новини