Microsoft Flight Simulator 2020, самолетния симулатор на Asobo Studio и Microsoft, представлява върхово постижение в много аспекти, особено във визуален. Ако искате обаче да подкарате играта в пълно 8К, колкото и пари да сте готови да извадите, няма да имате късмет. До този извод стигат ентусиастите от TweakTown. Единственият съвременен графичен процесор, който успява да се справи с тази задача и то едва донякъде е Titan RTX. Конкуренцията се поддържа в известна степен също така от GeForce RTX 3090, чиято премиера предстои.

Една от пречките за изпълнението на този своеобразен подвиг е разбира се обема на виртуална памет, който трябва да бъде заделен за това. За 8К, специалистите установяват, че играта се нуждае от 16-17GB VRAM, което е значително повече от това, с което са снабдени повечето модерни графични процесори днес. И това е без включване на anti-aliasing технологията. При активирането ѝ консумацията на виртуална памет скача до 24GB, което означава, че дори с Titan RTX, играта използва цялата налична памет. Заедно с това, Microsoft Flight Simulator и 8К изисква от системата присъствието на 32GB RAM, за да върви гладко.

Нещата могат да се променят още тази есен и входа на GeForce RTX 3090, която ще е снабдена със супер бързата GDDR6X памет и 24GB виртуална памет и базираната на RDNA 2 архитектурата конкуренция от AMD, BigNavy. От TweakTown обещават да проведат наново тестовете, когато тези карти се появят на пазара.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари