Microsoft, Sony и Nintendo планират да изместят производството си на конзоли извън Китай

0
239

Все още няма официална заповед, но американското правителство предлага да наложи 25% допълнителен данък за внос на продукти от Китай. В тази връзка много компании трескаво се опитват да си изградят план за този случай, като спрат производството на свои фабрики в страната. В това число е и филиалът Xbox на Microsoft, Sony PlayStation, както и Nintendo.

В края на миналия месец трите компании подадоха съвместно жалба срещу правителството на САЩ, опровергавайки нуждата от такова драстично покачване на тарифите за внос от Китай. Изглежда обаче производителите на конзоли вече са се примирили с положението, тъй като преразглеждат своята организация на фабрики.

Според Nikkey Asian Review, Microsoft, Sony и Nintendo вече спират производството в някои свои китайски заводи на конзоли. Сега те търсят възможности да продължат изработването на нов хардуер в други държави. Така трите компании се присъединяват към производителите на персонални компютри като HP, Lenovo, Asus и Dell. Един от китайските служители сподели:

„Консенсусът в индустрията е да се премести около 30% от продукцията извън Китай в зависимост от това колко важен се окаже американският пазар… Всеки се опитва да изгради собствен план“.

За момента Microsoft е насочила поглед към Тайланд и Индонезия, докато Nintendo планира да премести производството си във Виетнам. Не са ясни плановете на Sony. Във всеки случай цените и на сегашните, и на следващите поколения гейминг платформи ще бъдат силно засегнати от направените решения и промени.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за