Microsoft Studios сменя името си на Xbox Game Studios

0
139

Microsoft неочаквано обяви, че сменя името на нейната организация за разработка на видеоигри. Отсега нататък старата Microsoft Studios ще бъде преименувана на Xbox Game Studios.

Не, това не значи, че всичко, разработвано от Microsoft, ще принадлежи само и единствено на конзолата Xbox One. Според корпоративния вицепрезидент на компанията, Мат Буути, брандът „Xbox“ се е превърнал в известно име в гейминга независимо от това за какво устройство се говори. Все пак вероятността от студията на Xbox Game Studios да излезе игра за PlayStation 4 е малка (както си беше и преди). Ходът на Microsoft, изглежда, е допълнително усилие на компанията да скрепи артистите, работещи под нейното ръководство. В последните дни Microsoft купи няколко студия като Obsidian Entertainment, Ninja Theory, Compulsion Games и InXile Entertainment. Сега определено те ще чувстват като у дома си. Освен горе упоменатите, Xbox Game Studios се състои и от студията 343 Industries, The Coalition, The Initiative, Minecraft, Playground Games, Rare, Turn 10 Studios и Undead Labs. Всички те публикуват своите заглавия посредством филиала Microsoft’s Global Publishing Group.

Освен този анонс Microsoft сподели и кои големи игри ще излязат от новата компания през тази година. Това ще бъдат Crackdown 3, Gears of War 5 и Ori and the Will of the Wisps. Заедно с тях някои съществуващи заглавия ще се сдобият с ново съдържание като Sea of Thieves, Forza Horizon 4 и Minecraft. Изглежда 2019 ще бъде голяма година за Xbox Game Studios.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за