Middle-Earth: Shadow of Mordor в началото си е била Batman игра

0
322

Може би звучи неочаквано, но студио Monolith Productions преди е работело върху нова ААА игра с Батман. Лиъм Робъртсън, журналист на гейминг индустрията, откри, че старият проект постепенно се е превърнал в Lord of the Rings хита Middle-Earth: Shadow of Mordor.

Monolith са искали да опитат нещо ново след издаването на няколко попълнения във F.E.A.R. франчайза и след придобиването им от Warner Bros са били насочени към една от техните поредици. Първоначално концепцията всъщност се е развивала именно около „Властелинът на пръстените“, където няколко играча трябва да изследват случайно генерирани тъмници. Идеята обаче не достигнала до реализация след неразбирателства относно главните герои. Вместо това Monolith са насочили погледа си към Batman. Планът е бил да се създаде заглавие с отворен свят, базирано на трилогията „Черния рицар“ на Нолан. Режисьорът обаче така и не дал своето съгласие за публикуването на играта. Студиото вече било подготвило главните асети и енджин, когато внезапно се оказало, че трябва да се върне обратно към началото.

За Batman играта е бил моделиран дори Батмобил, който да пътува из Готъм. Целта на играча била да спасява цивилни и да се бие с хулигани (в стила на Батман). Прекратяването на проекта означавало загърбване на година и половина работа върху заглавието. Monolith обаче използвали прогреса си за основата на Shadow of Mordor. По време на продукцията дори е бил използван моделът на Батман като главен герой, докато не бъдат произведени тези за Middle-Earth. Евентуално Monolith са пуснали на пазара много по-завършена игра, превърнала се в хит и достойно попълнение в света на „Властелинът на пръстените“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за