Едва ли Магнус Персон и Mojang са предполагали, че когато преди повече от десет години публикуват Minecraft, играта ще се превърне в истински феномен в гейм света, но именно това се случва със сендбокс хита на шведската компания. Успехът на студиото привлича вниманието не на кого да е, а на Microsoft, които придобиха Mojang преди шест години. За нейния успех днес може да съдим и по излязла тази седмица класация за най-гледаните видеоигри в YouTube. Играта изпреварва с повече от два пъти повече гледания хитови заглавия, като Grand Theft Auto V и Fortnite. Това е и списъкът с петте най-гледани в YouTube видеоигри:

  1. Minecraft – 201 billion
  2. Roblox – 75 billion
  3. Garena Free Fire – 72 billion
  4. Grand Theft Auto V – 70 billion
  5. Fortnite – 67 billion

Списъкът с най-гледаните видеоигри на платформата на Google YouTube Gaming е сходен с този на YouTube. Що се отнася до самата платформа, то тя вече има повече от 40 милиона активни гейм канали, като само тази година е предложила над 100 милиарда часа игрово съдържание за гледане.

  • Minecraft
  • Garena Free Fire
  • Fortnite
  • Grand Theft Auto V
  • PUBG Mobile

По отношение на самата игра, то както знаете по-рано тази година, NVIDIA, Mojang и Microsoft публикуваха бета версия на Minecraft, която поддържа RTX технологията. От тази седмица, тя е достъпна за всички потребители на Windows.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари