Minecraft е най-популярната игра в YouTube за всички времена

0
167

Приключението с отворен свят Minecraft, чиито геймплей позволява огромен брой интерпретации, официално е най-ъплоудваната игра във видео платформата YouTube.

Там са били качвани повече часове с кадри от Minecraft, отколкото от всяка друга видео игра, обяснява самата платформа.

YouTube стартира в началото на 2005 г., а първата версия на Minecraft излезе през 2009 г. Оттогава в сайта, който е собственост на Google, са били качени повече от 42 милиона видео клипа с играта. Освен това, именно Minecraft е вторият най-често използван термин в търсачката на YouTube; кой обаче е първият, сайтът не съобщава.

Видео съдържанието на тема Minecraft е наистина разнородно – от простички Let’s Play клипове до екстравагантни творения на големи екипи от ентусиасти, сред които и пресъздаването на целия свят от популярния сериал „Игра на тронове“.

Второто място в тази почетна класация, която говори доста за интересите на геймърите, се пада на гангстерската поредица Grand Theft Auto, която успява да изпревари хитове като League of Legends, Call of Duty и FIFA. Втората половина от класацията пък съдържа някои особено популярни инди заглавия като  Garry’s Mod и Five Nights at Freddy’s, както и задължителните The Sims и Dota 2.

Ето как всъщност изглежда цялата класация по данни на YouTube:

    1. Minecraft
    2. Grand Theft Auto
    3. League of Legends
    4. Call of Duty
    5. FIFA
    6. Garry’s Mod
    7. The Sims
    8. Five Nights at Freddy’s
    9. Puzzles & Dragon
    10. Dota 2

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари