10.8 C
София

Minecraft конвенция бе отменена, а 500 000 долара на участниците изчезнаха

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Организаторите на неофициална Minecraft конвенция, която бе отменена в последния момент, вече са заподозряни като организатори на мащабна измама, в резултат на която близо половин милион долара се изпариха.

Само четири дни преди да се състои, екипът зад фен конвенцията Mineorama в Ню Йорк обяви в Twitter, че събитието се отменя.

„С голямо съжаление трябва да ви информирам, че @mineorama е отложена, очаквайте повече информация“, пишеше тогава в акаунта в микроблогинг мрежата.

Съобщението също така бе последвано от злокобното твърдение „МОЛЯ, ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ ТОВА НЕ Е ИЗМАМА“.

Ден по-късно организаторът Лу Гаско обяви, че събитието няма да се проведе поради финансови причини и че съвсем скоро ще започне връщането на парите – сума от 500 000 долара, платена от хиляди участници за билети.

Само че това така и не станало.

В момента сайтът на Mineorama е затворен, а Twitter акаунтът е изтрит. Facebook страницата не е обновявана близо месец и с това всички контакти с организаторите приключват. Издирен от гейм сайта Kotaku, един от т.нар. организатори е затворил телефона след краткото „Без коментар!“. Властите в Ню Йорк тепърва ще се занимават със случая.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини