Minecraft помага при модернизирането на градовете

0
180

Le Cayes, градът, който бе разрушен от голямото наводнение в Хаити, предстои да бъде възстановен. На жителите на този град предложиха да нарисуват във виртуалното пространство на Minecraft, как според тях трябва да изглежда техният град след реконструкцията. Моделирането в Minecraft е част от проекта Block by Block, който се озъществява под ръководството на ООН.

Проектът Block by Block позволява моделирането на градската архитектура. Това е особено актуално след разрушителни стихийно бедствия, както стана в Хаити. „Извикахме местни рибари, които не могат да пишат и четат и никога не са се докосвали до компютър, но те съставиха част от плана на главния площад на Льо Кейж“ – каза Понтус Уестърберг, мениджър на проекта от страна на ООН. „На плана те поставиха стена за защита от вълните и градски тоалетни. Моделът помогна на хората реално да си представят, как ще изглежда площадът след възстановяването“.

Тази програма на ООН обхваща над 300 града в различни държави. В много градове по-голямата част от територията е обществена (60% за Ню Йорк) и жителите имат право да трансформират архитектурата според вкусовете си.

Практиката показва, че този подход е популярен сред жителите на градовете. В проектирането могат да вземат участие както професионални архитекти, така и обикновени хора.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари