Няма спор, че и в най-добрата си светлина Minecraft е ужасяващо грозна псевдоигра, която се радва на необяснима популярност. В опит да разчупи стагнацията на марката, Mojang използва своята Minecon, за да анонсира нова игра във вселената на Minecraft.

Тя се нарича Minecraft: Dungeons и както подсказва името ѝ, това е ролево заглавие, което се прави за РС. Засега други платформи не са потвърдени, но вероятността за портове е голяма.

Светът на Minecraft: Dungeons е населен с персонажи и предмети, познати на феновете на приключението. Можете да играете сами или да се организирате в ко-оп с още трима приятели. Като визия, Minecraft: Dungeons е издържана в същия „кубчест“ стил.

Самият Minecon е годишен форум за феновете на Minecraft и мод общността. Друг анонс, който чухме вчера, бе ъпдейтът Village and Pillage, насрочен за 2019 г. Той ще донесе нови герои в играта, сред тях са библиотекар, месар, свещеник и картограф. Ще видим и варварин, който е агресивен и напада поселищата.

Анонсирани бяха и нови инструменти за модове, които позволяват да се създават по-големи групи герои и светове, както и анимации и различни събития.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари