Когато Nvidia разкри разработката на RTX издание на популярната игра Minecraft, феновете с нетърпение очакваха да пробват играта с Ray-Tracing и DLSS технологиите. От утре това ще бъде възможно, тъй като Mojang официално представя играта в етап на бета тестване. Има обаче няколко подробности, които трябва да се имат предвид.

На първо място RTX функционалността ще се стартира на Bedrock изданието, достъпно за Windows 10 през Microsoft Store каталога. Това не е неочаквано, предвид факта, че Microsoft притежава Mojang и следователно Minecraft. Не се знае кога и дали въобще RTX изданието ще бъде адаптирано за Java версията, но засега Linux и macOS потребителите остават на сухо. Втората важна подробност е, че потребителите трябва да са членове на Xbox Insider Program. Това означава още едно допълнително приложение на вашия персонален компютър, което да ви вписва в бетата. Вероятно ще ви трябва и Nvidia RTX карта, като например 2060.

Заедно с бетата ще бъдат предоставени на разположение няколко различни карти, направени от Minecraft потребители. Те най-качествено отразяват възможностите на RTX видеокартите на Nvidia. Освен трасиране на лъчите, Minecraft RTX ще има поддръжка и на DLSS 2.0 за интелигентно мащабиране на изображението на 4К екрани.

Ъпдейтът ще започне да се разпространява от утре, докато днес се очаква Nvidia да издаде нов Game Ready драйвер за своите видеокарти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари