Mixer срещу Twitch – какво отличава стрийминг платформата на Microsoft

0
500

Наскоро Microsoft се опита да възроди своята голяма покупка – стрийминг платформата Mixer (преименувана от Beam), като успя да привлече Тайлър „Ninja“ Блевинс, една от легендите на стрийминга днес. Услугата се конкурира с тази на Amazon и освен някои ексклузивни стрийминг звезди тя може да предложи и други предимства на потребителите, търсещи и предлагащи качествена медия. Не че ви съветваме задължително да си преместите нещата от платформата на един гигантски конгломерат на друг. Фактически Mixer на Microsoft и Twitch на Amazon работят еднакво, но с някои разграничаващи ги функционалности.

Време за реакция

Принципно използваме Twitch и Mixer за едно и също нещо – да гледаме как други хора играят игри в реално време и да общуваме с тях в процеса. На свой ред създателите на съдържание изкарват пари под формата на дарения и абонаменти на потребители. Стриймингът в реално време обаче може би има около 10-20 секунди разлика между излъчващ и гледащ, в зависимост от бързината на интернета. При Mixer това е маловажна подробност, тъй като услугата използва нов протокол с ниска латентност.

Разликата между зрителя и стриймъра е намалена на по-малко от секунда. Принципно Mixer използва по-семпли принципи на взаимодействие под формата на бутони. Можете да гласувате с бутони, да дарявате пари и да следвате други стриймъри с няколко натискания. Някои познавачи създадоха и специални игри в Mixer благодарение на интерактивните бутони.

Възнаграждения за зрителите

Колкото повече гледате в Mixer, толкова повече точки опит получавате. Заедно с тях в определен интервал от време се сдобивате и с по 50 искри, един вид междинна валута в платформата. С тях можете да намирате нови начини да се изразявате в мрежата и да покажете, че харесвате определен стриймър.

Усещането е много приятно да получавате по нещо всяка минута. Разбира се, подаръците не могат да се сравнят с „въглените“, които се купуват срещу истински пари. Това обаче е един от настоящите начини за монетизация на този вид услуга.

Съвместен стрийминг

Mixer позволява на цели четирима души да обединят своите стрийм канали в един. Twitch също има тази опция, само че от март тази година, докато Mixer я ползва от 2017. Гледането на кооперативни игри е по-забавно, когато можете да ги оцените от гледната точка на всеки геймър.

Въпреки последните си успехи, Mixer има още много път пред себе си, докато се издигне по важност като Twitch. Стриймингът на медия все още не е изпипан за конзолата PlayStation 4 (което е разбираемо, имайки предвид, че платформата е на Microsoft). Все още потребителите са малко – след най-гледаният стрийм на Ninja с 30 хиляди гледащи, следващите в топ 5 на най-гледаните канали се радват на едва 5 хиляди. Twitch съществува на света от осем години, така че Amazon е постигнала с нея много повече, отколкото Microsoft с Mixer.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари