Mojang обявиха, че оттук нататък тези, които искат да играят игрите им ще се нуждаят от валиден акаунт в Microsoft.

Промяната ще засегне включително Minecraft Java Edition и ще е задължително условие за всички, които използват акаунт за Mojang или остарелите акаунти за Minecraft. Тези, които не изпълнят изискването за наличие на акаунт в Microsoft няма да могат да се впишат в регистрациите си. Въпросното изискване ще е валидно от началото на следващата година, а за тези, които тепърва искат да влязат в света на играта ще трябва да си направят регистрация в Microsoft.com.

За тези, които вече имат регистрации в Microsoft и в Mojang, ще получат възможността да слеят акаунтите си. Тези от потребителите обаче, които имат по няколко Java акаунти ще трябва да свържат всеки един от тях поотделно към акаунта си в Microsoft. На някои играещи ще им се наложи да си сменят потребителското име, с което участват, ако при сливането то вече е заето – това обаче няма да повлияе на името им в самата игра. От Microsoft са създали специална страница с обяснения, като ще започнат да разпращат и електронни писма на своите потребители, а по-късно ще се появят и специални разяснителни видеа в YouTube.

Microsoft са уверени, че промяната ще донесе със себе си повече сигурност, като възможност за използване на двойна защита при вписване, както и по-добри родителски контроли, в това число блокирането на покани и чат.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари