Warner Bros. Games обявиха вчера, че Mortal Kombat 11, последната пълна игра на известната поредица, се е продала в над 12 милиона копия. Играта направи дебюта си през април 2019. Информацията е поредното доказателство за успеха на играта. Общо, продажбите от всички игри от поредицата вече са над 73 милиона, с което Mortal Kombat е официално най-популярния файтър на пазара.

Създадена през вече далечната 1992 година от Midway Games (днес NetherRealm Studios), поредицата се радва на огромен интерес на геймърите. С времето се появяват анимирани серии и пълнометражни филми, множество фен-арт проекти. Поредицата навлезе и на полето на мобилните устройства, като от прес-релийза на Warner става ясно, че Mortal Kombat Mobile се продава изключително добре със своите 138 милиона инсталирания.

„Когато Mortal Kombat се появи преди почти 30 години, не съм си и мечтал поредицата да се превърне в това, което представлява днес с над 73 милиона продадени копия“, споделя в обръщение Ед Боон, създател на поредицата и творчески директор в NetherRealm. „Имаме някои от най-страстните почитатели по света и оценяваме по достойнство подкрепата, която ни осигуряват през всички тези години“. За последно, NetherRealm публикуваха през миналата година Mortal Kombat Ultimate, разширена и подобрена версия на Mortal Kombat 11.

Играта е достъпна за платформите на PlayStation 5, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, PC и Stadia.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари