След като се появи за PC, Xbox One, Nintendo Switch и в Apple Arcade, Mosaic направи днес своята премиера и за платформата на PlayStation 4.

Играта е дело на Krillbite Studio, които стоят зад Among the Sleep, отличената с множество награди драматична история на дете, чието ежедневие е помрачено от неизлечима травма.

Mosaic, описвана от създателите си като сюреалистичен ужас се отличава с концептуалната си графика и мрачни тонове и своята история, отразяваща драмата на съвременния човек. Играта беше анонсирана преди четири години.

В нея вие контролирате герой, който работи пред компютър за огромна компания, наречена The Mosaic Corporation. Играта представя отчайващата монотонност на всекидневието и малкото светлина в тунела, която търси главния герой. „С цел да се справи, нашият герой търси начини да бягство и успокоение в това, което на него му се струва изява на топлина и човечност, което на свой ред се изразява в успокояващи за него бягства от реалността. „Но кошмарите също дебнат иззад всеки ъгъл и един красив сън може скоро да се превърне в още един отчайващ и мрачен кошмар“, гласи част от анонса на играта.

 

„Концепциите и темите в Mosaic ни осениха, когато вече завършвахме Among the Sleep“, пише в официалния блог на PlayStation Йон Като Лорентцен от Krillbite. „Това беше интензивен и натоварен период за нас и докато сновяхме между офисите ни и домовете ни, ние наблюдавахме околните, които се скупчваха в автобуси, трамваи и влакове всяка една сутрин, за да бъдат отведени в града, а след това обратно в същата посока. Всеки от тях изглеждаше нещастен. Всеки от тях, просто изпълняващ заповеди, за да получат месечния си чек и да останат живи за още един месец“.

„От тази първоначална концепция, ние създадохме игра, в която вие сте малка и незначителна част от от огромна машина. Вие сте в капана на система, над която нямате контрол и която ви принуждава да работите и се подчинявате, за да оцелеете. Това е игра, която се опитва да засегне множество теми: за монотонността на всекидневието, за градската изолация, негативните страни на технологията и мястото на отделния човек в модерното общество“, обобщава Лорентцен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари